Ylläpito- ja käytettävyyspalvelut. Huolehdimme myös asiakkaiden verkkopalveluiden päivityksistä.

Laitetila

Käyttämämme laitetila sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa johtavan runkoverkko-operaattorin tiloissa. Palvelinsalissa on tehokas kahdennettu ilmastointi, murtosuojaus valvontakameroin ja ympärivuorokautinen kulunvalvonta. Laitetilassa on laadukkaat savunilmaisimet, jotka ovat ohjattuna suoraan aluehälytyskeskukseen. Toimistotilassa on henkilökuntaa paikalla 24/7.

Palvelimissa on USP-varmennettu virransyöttö, joka suodattaa sähköverkosta tulevat mahdolliset häiriöt. Generaattori takaa sähkön saannin pidempienkin sähkökatkosten aikana. Laitteet on sijoitettu lukittuihin laitekaappeihin, joihin pääsy on rajoitettu ja valvottu.

Laitesali täyttää Viestintäviraston viestintäverkon fyysistä suojaamista koskevat vaatimukset (Viestintävirasto 54 A/2012 M).

Yhteydet

Palvelinkeskus on liitetty gigabitin nopeudella toimivaan korkean käytettävyyden verkkoon toisistaan riippumattomien operaattoreiden valokuituyhteyksin. Jokainen IP-paketti kulkee nopeimman mahdollisen reitin kautta palvelinkeskukseen, jolloin verkkoyhteyksien toiminta toteutuu takuuvarmana ja nopeana. Yksittäisen operaattorin yhteyden vikaantuminen ei aiheuta palvelintilan yhteyksiin katkosta vaan toiminta jatkuu normaalisti. Kapasiteettia on aina niin paljon reservissä, ettei ruuhkahuippuinakaan ongelmia pääse syntymään.

× Tehokas, vikasietoinen ja skaalautuva palvelinympäristö.

Palvelimet

  • 2 x IBM xSeries x3550 M4
  • 4 x Intel Xeon 6C E5-2620 v2
  • 2 x 192 GB DDR3 PC3L-12800

IBM xSeries x3550 M4

SAN-levyjärjestelmä

  • IBM Storwize V3700 SFF Dual Control Enclosure
  • 12 x 600GB 10K rpm 6Gb SAS HDD

IBM Storwize V3700

SAN-kytkimet ja optiikka

  • 2 x Cisco Catalyst 2960S-24TD-L
  • 4 x 10 Gbit/s SFP+ kuitumoduuli

Cisco Catalyst 2960S-24TD-L

Kahden erillisen host-palvelimen ratkaisussa virtuaalipalvelimet ajetaan HA (High Availability) tilassa, jolloin esimerkiksi palvelimen laiterikon seurauksena virtuaalipalvelin nousee automaattisesti heti vikatilanteen tapahduttua toimivalla palvelimella ylös.
Normaalitilanteessa molempien palvelinten ollessa toiminnassa DRS (Dynamic Resource Scheduling) jakaa palvelinten kuormituksen tasan palvelinten kesken. Jos kuormitus toisella palvelimella jostain syystä nousee, siirtää DRS automaattisesti virtuaalipalvelimia vähemmän kuormitetulle palvelimelle.
Valvontapalvelumme valvoo palvelinten toimintaa ympäri vuorokauden. Järjestelmämme reagoi jos palvelin ei vastaa kyselyihin ja lähettää siitä automaattisesti sähköpostiviestin tai tekstiviestin Wysiwygin henkilöstölle. Vikatilanteen toimenpiteiden selvitys alkaa välittömästi.
Varmuuskopiointi tapahtuu automaattisesti kerran vuorokaudessa, myös erilliseen fyysiseen tilaan. Mahdollisessa palautustilanteessa voidaan valita palautettavat tiedostot ja sekä määritellä minkä vuorokauden varmuuskopio halutaan palauttaa.
Palvelimilla hyödynnetään KernelCare-palvelua joka mahdollistaa tärkeiden Kernel-päivitysten asentamisen ilman palvelimen uudelleenkäynnistystä. Tällöin aikaisemmin pakollisia palvelinten uudelleenkäynnistystä ei enää tarvitse toteuttaa jokaisen tietoturvapäivityksen jälkeen.
× Kaikki järjestelmän komponentit ja laitteet ovat vikasietoisia ja kahdennettuja.

vmwareCloudLinuxUbuntu